Thursday 19 march 2015

Siria: Suntem tara suverana! Nu vrem interventie straina! Doar – nu le mai dati arme rebelilor!

‘NU’, interventiei militare straine, in apararea crestinilor

Patriarhul grec-ortodox melkit al Antiohiei s-a opus interventiei straine militare in apararea crestinilor, intr-o declarație in presă, pentru agentia catolica Fides.

“Este nechibzuit sa invoci intervenții militare externe, in apărarea creștinilor din Siria și Orientul Mijlociu. Suntem o țară suverană, cu un guvern legitim, care este responsabil de protejarea cetățenilor săi. Dacă cineva vrea cu adevărat să pună capăt tragediei umane siriene, există o singură cale: oprirea războiului, a armelor, banilor și stratagemelor folosite pentru a ataca Siria”.

Întâistătătorul Bisericii Catolice de Est a prezidat, luni, o slujba pentru pace în Catedrala Adormirea Maicii Domnului, în Damasc, la care au participat reprezentanții și delegații tuturor comunităților catolice și ortodoxe.

“Am împărtășit cântece și rugăciuni de pocăință și pace”, a explicat Patriarhul, “arătând cu totii, chiar și în acest fel, că creștinii sunt adevărații promotori ai păcii, în Siria”.

Potrivit lui Grigorie III, calea de promovare a pacii, in Biserica, trebuie sa fie rugăciunea și sprijinul oferit in stoparea fluxului de arme care cauzează vărsarea de sânge în Orientul Mijlociu.

“Pe 7 septembrie 2013”, își amintește Patriarhul melkit, “Papa Francisc a chemat lumea, la o mare rugăciune pentru pace. Zilele trecute, în timp ce ne rugam, vestea că țările occidentale vor redeschide discuțiile cu Assad s-a răspândit (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Grupurile care terorizeaza oamenii noștri nu ar fi avut atât de multă putere, fără ajutorul și armele pe care le-au primit de la alte națiuni și grupuri de putere. Acesta este motivul pentru care – continua Patriarhul Grigorie – fac apel la Papa Francisc și la toate Bisericile și comunitățile creștine, astfel încât cele două miliarde de creștini din întreaga lume să promoveze o cale concreta si realista si să solicite ca toate forțele sa lase deoparte propriile calcule de putere și toate cauzele care alimentează războiul. Numai atunci, suferința poporului nostru va avea un sfârșit”.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile