Episcop catolic de frunte, acuzat de acoperirea unui preot pedofil

Arhiepiscopul catolic de Adelaide, Philip Wilson (foto), a fost acuzat de ascunderea infracțiunilor sexuale asupra copiilor, comise de un preot.

Procesul impotriva lui Philip Wilson ar trebui să înceapă pe 30 aprilie. Arhiepiscopul de Adelaide, una dintre figurile cele mai înalte ale Bisericii Catolice, a fost acuzat de acoperirea unui preot pedofil.

Conform unora, procesul Arhiepiscopului Wilson ar putea fi folosit ca model pentru alte urmăriri penale.

Wilson, în vârstă de 64 de ani, vicepreședinte al Conferinței Episcopale din Australia, este acuzat de ascunderea unor infracțiuni grave, în special acte de abuz sexual împotriva minorilor, efectuate de către Rev. James Fletcher în anii ‘70, când ambii au fost repartizați în Dieceza de Maitland, la nord de Sydney.

Fletcher a murit în închisoare, la vârsta de 65 de ani, în 2006, la un an după ce a fost condamnat la aproape 8 ani de închisoare pentru că a abuzat de un băiat de altar în vârstă de 13 ani, între 1989 și 1991.

Prelatul, care este în concediu pe o perioada nedeterminată de timp, a negat acuzațiile, declarând că este gata să se “apere viguros” in fata instanței de judecată.

“Se sugereaza ca nu as fi reușit să aduc în atenția poliției o conversație pe care se presupune ca as fi avut-o în 1976, când eram preot tanar”, a spus Arhiepiscopul Wilson, într-o declarație. “De cand mi s-a adus la cunostinta asta, anul trecut, am negat complet afirmația”, a explicat el, conform Vatican Insider.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.