Biserica Presbiteriana aproba oficial casatoria gay si permite “nuntile” in biserica

Biserica Presbiteriana a aprobat, in mod oficial, casatoria gay. Biserica Presbiteriană a recunoscut, oficial, căsătoria gay și va permite “nuntile” intre persoane de același sex.

Biserica Presbiteriana a mai aprobat, de asemenea, si o nouă definiție a căsătoriei. Definiția fusese aprobata inca de anul trecut de către Adunarea Generala a Bisericii Presbiteriene, dar a avut nevoie de aprobare din partea unei majoritati a districtelor regionale (171 de districte). Votul a 86 de districte a fost anuntat in aceste zile.

In noua “definiție”, se spune: “Căsătoria presupune un angajament unic între două persoane, în mod tradițional un bărbat și o femeie, pentru dragostea si sprijinul reciproc pentru tot restul vietii lor”.

Conform Fox News, totusi, clericii nu ar fi obligati să prezideze o “cununie” gay. Potrivit rapoartelor, 41 de districte regionale au votat împotriva redefinirii casatoriei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.