Aseara, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a transmis in direct PROCESIUNEA din Urziceni (foto)

Ieri seara, pe străzile Municipiului Urziceni, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, s-a desfășurat o procesiune cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur si ale Sfantului Nectarie din Eghina.

Racla cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur au fost aduse in Urziceni, la ora 17:00, de o delegație a Patriarhiei Române, condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor – cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei.

Evenimentul a fost transmis video in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Inregistrarea ruleaza, in prezent, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, si poate fi vizionata atat in paginile agentiei noastre, cat si in paginile Retelei Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Transmisiunea in direct din miscare(!) a urmarit intregul traseu al procesiunii, pe Calea București, de la intrarea in municipiu si pana la Catedrală, unde sfintele moaște au fost asezate în biserică.

Imediat dupa inchierea procesiunii, incepand cu ora 17:45, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, a săvârșit slujba de “Te Deum”, în prezența celor doi ierarhi.

Credincioșii din zona se vor putea închina la sfintele moaste ale Sfantului Ioan Gura de Aur, până duminică 22 martie 2015.

In aceasta duminica, pelerinajul va fi incununat de o slujba arhiereasca, in care vor oficia impreuna Slujba Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Vincentiu si Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, în Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Urziceni.

Slujba de duminica va fi transmisa in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, prin serviciile specializate pe care aceasta le detine: LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] si NETCreator [https://www.netcreator.ro] , aceasta putand fi urmarita gratuit atat in paginile agentiei, cat si in cele ale Retelei Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.