Benjamin Netanyahu isi cere scuze pentru declaratiile sale anti-arabe

Primul-Ministru israelian Benjamin Netanyahu (foto) si-a cerut scuze pentru declarațiile sale anti-arabe făcute în timpul campaniei electorale de săptămâna trecută, potrivit Haaretz.

Netanyahu, al cărui partid, Likud, a inregistrat o victorie suprinzatoare, a acuzat, marțea trecută, o Lista Comuna, o alianță de patru partide arabe din Israel, de utilizarea fondurilor externe ilegale pentru aducerea populației arabe in secțiile de votare, “in hoarde”.

“Știu că lucrurile pe care le-am spus cu câteva zile în urmă i-au rănit pe unii cetățeni israelieni”, a declarat Netanyahu, ieri, în timpul unei întâlniri cu reprezentanții grupurilor minoritare din Israel.

Conform Sputnik, joi, liderul opoziției israeliene, Isaac Herzog, l-a acuzat pe Primul-Ministru Benjamin Netanyahu ca s-a folosit de sentimentul anti-arab pentru a influența rezultatele alegerilor recente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.