Scandal in Turcia: o moschee a fost restaurata ca – biserica ortodoxa

Presa turcă a pornit un mare “scandal religios”, în urma restaurarii unei biserici ortodoxe vechi, transformata în moschee: proprietarii au restaurat-o, dar asa cum arata ea in original, cu iconostas.

Acest lucru s-a intamplat în orașul Alacati (Alatsata, în greacă), in apropiere de Izmir, vechea Smirna. Alacati era un oraș grec prosper, înainte de schimbul de populație care a urmat catastrofei din Asia Mică.

Moscheea in cauză era, pe cand grecii traiau in acest oras, o biserică inchinată Sfinților Imparati Constantin și Elena.

Din cauza deteriorarii grave a clădirii, în ultimii ani, administrația locală a apelat la o companie de specialitate, pentru a efectua lucrările de restaurare.

Aceasta, insa, în loc sa renoveze cladirea ca moschee, a restaurat biserica în forma sa originală, cu iconostas. Canalul TV turcesc NTV a arătat, in ultimele ore, clădirea restaurată, cu Crucea afisata pe locul sau.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.