publicat în: Arhivă

Turcii cauta vindecare, pentru problemele lor de sanatate, tot in bisericile ortodoxe

Potrivit unui studiu realizat de ziarul turcesc Hürriyet, turcii cauta vindecare, pentru problemele lor de sanatate, in bisericile ortodoxe.

Studiul, intitulat: “La ce Biserica mergi si in care crezi”, dezvăluie că turcii intra in bisericile grec-ortodoxe, de preferință în regiunea Constantinopolului.

Prima și cea mai cunoscuta dintre aceste biserici, aflata pe această listă uimitoare, este Biserica Sfantul Gheorghe Koudounas, care a devenit cunoscuta in intreaga lume, pentru pelerinajul masiv al turcilor, in ziua sărbătorii sfântului, pe 23 aprilie.

În afara acestui lacas ortodox, turcii merg si in alte biserici grec-ortodoxe, pentru a se ruga. Astfel, ei tin, potrivit ziarului, sa se roage la Biserica Sfantul Dimitrie Kuruçeșme, atunci cand au probleme cu vorbitul si auzul.

Biserica Sfanta Paraskevi, din ​​regiunea Beșiktaș, ramane si ea renumita in randul turcilor, pentru problemele cu vederea, arata acelasi studiu.

Articolul mai aminteste, de asemenea, pelerinajele turcilor la Biserica Sfântul Pantelimon din Kuzguncuk, Biserica Sfantul Terapon din Sirkeci, Biserica Maicii Domnului din Unlkapanı si Biserica Sfantul Fanurie din Dolapdere.