Filmul Anului Ortodox – editia a doua, FAO 2015, isi deschide portile

Festivalul de film scurt FAO 2015 – “Filmul Anului Ortodox” declară deschisă a doua sa ediție

COMUNICAT DE PRESĂ, 27 MARTIE 2015

“Asociația non-profit Lăcașuri Ortodoxe® și Episcopia Sloboziei și Călărașilor anunță lansarea oficială a celei de-a doua ediții a Festivalului de film scurt FAO 2015 – “Filmul Anului Ortodox” [https://www.filmulanuluiortodox.ro] , cu susținerea specială a Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe®, a Sectorului Mass-Media și Comunicare al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și a Serviciului specializat LiveCamera media PRODUCTION.

Perioada 27 martie – 01 februarie 2016 este destinată înscrierii, evaluării și aprobării materialelor realizate de participanții la Festival, precum și votării on-line, rămânănd ca urmatoarea perioadă, respectiv până la mijlocul lunii februarie 2016, să fie destinată organizării și derulării festivalul propriu-zis, cu vizionarea producțiilor în sală în mai multe locații din țară, și Gala Laureaților, cu jurizarea finală și acordarea premiilor și a principalului Trofeu – FAO 2015.

Festivalul FAO 2015 nu este un festival religios, ci este un festival laic de creație artistică, cu tema generală de tip istoric, cultural, tradițional și religios, avand ca punct de pornire principal anul ortodox declarat de Patriarhia Română și, ca teme secundare, evenimentele locale inspirate de partenerii oficiali ai Festivalului, înscriși din teritoriu.

Perioada 27 martie – 1 iunie 2015 va fi destinată și definitivării parteneriatelor media și oficiale, pentru cea de-a doua ediție a Festivalului de film scurt FAO 2015 – “Filmul Anului Ortodox” [https://www.filmulanuluiortodox.ro] (solicitări, în acest sens, pot fi trimise la adresa lonews@netcreator.ro). Ca și în ediția precedentă, proiectul prevede ca partenerii media și sponsorii să poată participa și la jurizarea online a producțiilor, prin reprezentanți ai lor, atât în semn de considerație, dar mai ales pentru a influența astfel calitatea edițiilor viitoare ale Festivalului.

Ediția a II-a a Festivalului Filmul Anului Ortodox– FAO 2015 are ca temă generală unică: „Misiunea parohiei şi mănăstirii azi“ şi „Sfântul Ioan Gură de Aur şi marii păstori de suflete din eparhii“. Totuși, așa cum prevede regulamentul, filmele înscrise care respectă temele locale, intră și ele în competiția generală. Temele locale (valabile în competiția generală) sunt propuse de partenerii și/sau organizatorii oficiali ai Festivalului, iar lista acestora va fi definitivată, de asemenea, până în ziua de 1 iunie 2015, odată cu înscrierea ultimilor parteneri – lista va putea fi accesată permanent în paginile de prezentare ale Festivalului.

Festivalul FAO 2015 este un eveniment internațional, deschis tuturor cetățenilor, atât din Romania cât și din afara țării. Pentru toți cei interesați, organizatorii pun la dispoziția acestora pagina oficială: www.filmulanuluiortodox.ro [https://www.filmulanuluiortodox.ro] și, mai mult decât atât, Serviciul specializat LiveCamera media PRODUCTION promite să-i susțină pe cei interesați de producția de film, pentru înscrierea în festival, prin consiliere gratuită în vederea atingerii unui standard ridicat.

Declarăm astfel, deschise ușile cinefililor dornici să respecte valorile tradiționale românești în arta zilelor noastre, invitându-i de acum, să aibă încredere în producțiile proprii și in sprijinul pe care îl vor primi, pentru a intra în competiția pentru obținerea Trofeului FAO 2015.

Amănunte despre ediția precedentă a festivalului, găsiți dând click AICI [https://fao2014.livecamera.ro/] .

Puteți viziona target=“_blank”>Gala Laureaților FAO 2014, dând click AICI. [

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.