O femeie nemultumita ameninta: voi face crescatorie de pui in biserica voastra! (video)

Fata Orlovic, o femeie musulmana in varsta de 73 de ani, din Bosnia, jură că isi va creste puii într-o biserica ortodoxă sarbeasca, atâta timp cât ea va rămâne acolo, sustinand ca biserica a fost construită pe proprietatea ei, după război.

Femeia sustine ca a fost nevoita să paraseasca satul Konjović Polja (Campiile Cailor) în timpul războiului, iar când s-a întors la casa ei, la 5 ani după război (in anul 2000), a fost șocata să vadă că o biserica fusese construita in intregime pe proprietatea sa.

Conform unui reportaj Al Jazeera, ea pare sa fi fost actionata de mai multe ori în instanță, pentru perturbarea slujbelor religioase. Femeia, se pare, a devenit eroină musulmana in Bosnia. Ea Încă se luptă cu autoritățile, pentru distrugerea bisericii.

În 2010, în timpul alegerilor locale, poliția a oprit-o sa il loveasca pe preotul local cu o cărămidă. Aceasta locuiește singură, iar rudele ei sunt în Statele Unite ale Americii. A declarat că are 28 de succesori, asa incat unul dintre ei o va răzbuna.

Înalta Curte din Bania Luka a decis în favoarea lui Fata, astfel incat aceasta ar putea practic distruge biserica, dar sub condiția că va gasi un loc nou pentru biserică.

In cele din urma, Fata declara: “Asta nu este loc pentru biserică; ei ar trebui să-si construiască biserica în țara lor (sârbă), nu în a noastra (musulmana)”. Biserica a fost construită în 1996, la un an după război.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.