Politica externa a lui Obama in Orientul Mijlociu, condamnata

Politica externă a Președintelui american Barack Obama în Orientul Mijlociu a contribuit la criza de securitate din Yemen, care este de natură să provoace un razboi pe scara larga regional, a declarat Senatorul american Lindsay Graham, în timpul unei conferințe de presă cu alti parlamentari.

Statele Unite ale Americii nu participă la operațiunea militară, dar au fost de acord să le furnizeze aliaților sprijin logistic și inteligent.

“Vreau ca poporul american să știe că noi trei [senatorii] sprijinim această operațiune [militara] (…) dar respingem categoric politica externă a Președintelui Obama, despre care noi credem ca a contribuit substanțial la această mizerie”, a spus Senatorul republican, ieri.

“Suntem pe punctul de vedea un razboi pe scara larga în Yemen, între Iran și statele arabe sunnite, care ar putea atinge Siria, Irakul, Bahrainul, Libia, Libanul si Iordania”, a avertizat Graham.

Avertizarea lui Graham vine intr-un moment in care Arabia Saudită și o coaliție de mai multe state, mai ales arabe, au început, ieri, loviturile aeriene împotriva rebelilor houthi din Yemen. Arabia Saudită a implicat in operatiune, conform relatarilor, 100 de avioane de luptă și 150.000 de militari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.