Saturday 14 february 2015

Ramasitele unui cimitir si ale unei biserici ortodoxe, descoperite sub o – sosea din Novi Sad

Rămasitele unei necropole datând de la mijlocul secolului al 18-lea au fost găsite de către lucrătorii societății de utilitati publice Pune, care efectuau reparatii la un drum din Novi Sad, conform lui Dusanka Veselinov, un arheolog-conservator al Institutului pentru Protecția Monumentelor Culturale Novi Sad, citat de Tanjug.

“Am fost surprinsi sa gasim mormintele și rămasitele necropolei, pe un segment de 30 de metri lungime”, a spus Veselinov, adăugând că, la prima vedere, părea ca ar fi vorba despre 50 de morminte, dar la scurt timp dupa aceea s-a stabilit ca existau de fapt 130 locuri de veci.

Aici se afla, odata, si o biserică inchinată Sfântului Ioan Botezătorul, a adaugat arheologul.

“Informațiile puține pe care le detinem arată că o biserică a fost construită pe acest loc, în jurul anului 1700, iar un cimitir s-a dezvoltat la mijlocul secolului al 18-lea, ca urmare a unei interdicții privind inmormantarea în cimitire, în centrul vechi al orașului”, a mai spus Veselinov.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.