Carnaval anulat in Germania, in urma unei amenintari teroriste islamiste

O paradă programata sa se desfasoare in orașul Braunschweig, in Germania de Nord, a fost anulata din cauza unei alerte de terorism.

Evenimentul urma să înceapă la ora 12:20, ora locală, dar “surse de încredere din stat” au anuntat o “amenințare concretă”, conform DW.

Primarul Braunschweig a anunțat decizia, cu doar câteva ore înainte de deschiderea carnavalului, autoritățile citând o amenințare pe “fond islamist”.

250 000 de persoane erau asteptate sa participe la așa-numitul Carnaval Schoduvel, cel mai mare din provinciile nordice ale Germaniei.

Aceasta decizie urmează incidentelor de sâmbătă, din Capitala daneză, Copenhaga, unde un barbat a fost ucis într-un atac asupra unei cafenele centrale, iar un altul a fost ucis într-o sinagogă, poliția declarand ca cele două episoade au fost legate între ele. Primul atac a avut loc într-o locatie in care Lars Vilks, un caricaturist suedez care a stârnit controverse prin caricaturile la adresa Profetului Mahomed, organizase un eveniment privind libertatea de exprimare.

Cu toate acestea, poliția spune ca nu a existat nicio legătură între alerta din Braunschweig și atacurile din Copenhaga.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.