STIRI Ucraina Biserica atacata | O alta biserica ortodoxa sechestrata cu forta

Militanții miscarii radicale Sectorul de Dreapta au confiscat o biserică a Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei), în regiunea Cerkasî.

“In ziua de 12 februarie, după slujba, un grup de oameni în haine de camuflaj” a sechestrat Biserica Înălțarea Sfintei Cruci, din satul Bolshaya Sevastyanovka, din regiunea Cerkasî, a Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sectorul de Dreapta este o grupare paramilitară ucraineana ultranaționalista. Militanții sai au luat parte la lupte cu poliția și au confiscat clădiri administrative, în ianuarie și februarie 2014. Moscova i-a cerut, în mod repetat, Kievului, sa dezarmeze gruparile militare ilegale.

Potrivit Bisericii, confiscarea a urmat unei intalniri, în cadrul căreia ne-rezidenții i-au insultat pe credincioși.

Biserica spune că organizatorii reuniunii au amenințat un preot local. După ce au confiscat biserica, militanții au înconjurat clădirea, cu gardieni proprii, care nu le-au mai permis credincioșilor sa intre in ea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.