STIRI | Atacurile indreptate impotriva Bisericii din Ucraina, incompatibile cu acordurile de pace

Atacarea Bisericii din Ucraina, incompatibila cu acordurile de pace

Biserica Ortodoxă Rusă a subliniat necesitatea protejarii bisericilor aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei – majoritara in tara.

“Sunt convins că se încearcă să se profite de biserici, încălcand logica inițiativelor de pace din Minsk, care insufla speranțe de pace în inimile multor milioane de oameni”, a declarat șeful Departamentului Sinodal de Informare al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Legoyda.

El și-a exprimat îngrijorarea, cu privire la rapoartele legate de confiscare, de catre naționaliștii ucraineni, a Bisericii Înălțării Sfintei Cruci din satul Bolshaya Sevastyanovka, in regiunea Cherkassy a Ucrainei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ucraina a cunoscut o serie de atacuri asupra bisericilor Patriarhiei Moscovei, în ultimele luni. Două biserici din Kiev au fost incendiate și alte 9 au fost avariate în regiunea Rovno.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.