Wednesday 18 february 2015

Astazi, nu exista o problema mai importanta decat pacea in Ucraina!

Ieri, in Sala Sinodului, din Catedrala Hristos Mântuitorul, din Moscova, sub președinția Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a început ședința Consiliului Suprem al Bisericii Ortodoxe Ruse.

In deschiderea reuniunii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse s-a referit la conflictul din Ucraina.

“Astăzi, pentru a treia oara, intra in vigoare o nouă încercare de oprire a tragediei din Ucraina” – a spus Preafericitul Patriarh. “Biserica Ortodoxă Rusă sprijină toate aspirațiile de menținere a păcii și este, ea însăși, una din forțele de menținere a păcii, care de la începutul conflictului a fost mai presus decat lupta, fara a se identifica cu vreuna dintre forțele politice, iar scopul activităților sale în Ucraina a constat doar in incetarea rapida a războiului pustiitor”.

“Speram ca, prin harul lui Dumnezeu, se va opri sângele vărsat în Donetsk, Lugansk și în alte locuri. Eu nu ma refer doar la oamenii Bisericii, ci la toți oamenii noștri. La fiecare Liturghie, ne rugăm pentru pace pe pământ ucrainean si credem că Dumnezeu aude rugăciunile”.

“Întreg secolul al XX-lea, deși, dacă privim in sens mai larg, întreaga istorie umană, ne învață că Domnul ingaduie războiul, durerea, suferința, iar pentru fiecare, acesta reprezinta un test – și pentru cei care sunt direct afectați fizic, dar și pentru cei care sufera din punct de vedere moral, spiritual”.

“Aș vrea să rețineți, în special, poziția Bisericii Ortodoxe din Ucraina și a Întâistătătorului sau, Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie, care a emis saptamana trecuta un apel pastoral, adresat tuturor celor care se numesc crestini, sa opreasca imediat uciderea reciproca, umbland în Poruncile lui Dumnezeu, in iubirea aproapelui. La urma urmei, poti ucide un om nu doar cu o armă, ci si cu un cuvânt rău, cu ură, cu dispreț. Și, războiul nu incepe pe câmpul de luptă, ci în inima omului” – a spus Întâistătătorul Bisericii Ruse.

“Am început cu aceste cuvinte întâlnirea noastră, amintind de Ucraina și cele mai recente evoluții, pentru că eu cred că nu există nicio problemă mai importantă, astăzi, decât pacea pe pamant ucrainean” – a concluzionat Patriarhul Kirill.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile