Ora de religie in scoala | Scrisoarea Patriarhului Daniel catre grupurile parlamentare

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis o scrisoare privind studiul disciplinei religie în şcoli, spre studiu, grupurilor parlamentare, dupa cum informeaza intr-un raport recent Patriarhia Romana [https://www.basilica.ro] , care il citeaza pe vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, intr-o interventie a acestuia pentru Agerpres.

Luni, 16 februarie, conducerea Senatului a luat act de scrisoarea Patriarhului Daniel, se arata in acelasi raport.

În scrisoarea transmisă Senatului, Preafericitul Părinte Daniel propune ca „înscrierea la disciplina religie să se facă la începutul şcolarizării, pentru toată perioada acesteia, de către elevul major ori părintele sau tutorele legal instituit pentru elevul minor, care va semna o cerere-tip de înscriere a elevului pentru frecventarea orelor de religie pe toată durata şcolarizării“.

Totodată, „o eventuală retragere a elevului de la orele de religie sau o reînscriere a celor care au renunţat pe parcursul şcolarizării se va face tot prin cerere scrisă, la începutul anului calendaristic, pentru anii şcolari următori. Şcoala are obligaţia să creeze condiţiile necesare pentru care elevul major, părintele sau tutorele legal instituit să-şi poată exercita aceste drepturi“, se mai arată în propunerea avansată de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.