Minune: localnicii pazesc cu strasnicie o icoana a Rastignirii , din care izvoraste un lichid necunoscut

Un incident deosebit a atras atenția asupra unui sat mic, Aspokambos, din Corint, in Grecia, în ultimele zile.

Potrivit Mitropolitului Dionisie de Corint, după alegerile naționale din 25 ianuarie, un lichid uleios, lipicios, fara miros a inceput sa izvorasca dintr-o icoană reprezentându-L pe Iisus Hristos răstignit, însă, detalii cu privire la punctul din care izvoraste lichidul nu au fost oferite.

Icoana este veche din secolul trecut si se afla în Biserica ortodoxă Sfantul Nicolae, conform agentiei Ansa.

Mitropolitul de Corint a adăugat că urmeaza sa informeze Sfântul Sinod cu privire la incident si, de asemenea, intenționează să invite specialiștii, pentru a examina icoana.

Între timp, insa, locuitorii satului stau si vegheza, în picioare, în afara bisericii, pazind icoana si refuzând să permita ca icoana Rastignirii lui Hristos sa paraseasca lacasul sfant. Astfel, desigur, va fi dificil si ca icoana sa fie examinata, mai ales daca se are în vedere faptul ca localnicii refuza, totodata, sa le permita oamenilor de stiinta sa ia probe din lichid, pentru a-l trimite la analiză, conform Greek Reporter.

Mai mult decât atât, Mitropolitul Dionisie a declarat, că nu dorește să “faca reclama” evenimentului, până cand Biserica nu detine mai multe informații pe aceasta tema, deoarece chestiunile legate de credință sunt delicate și oamenii ar trebui să fie atenti la modul in care le abordeaza.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.