publicat în: Arhivă

Patriarhia deschide cate o cantina sociala in fiecare sector al Capitalei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit in aceste zile noua cantină socială a Protopopiatului Sector 2 Capitală.

Conform informatiilor oferite de Patriarhia Romana [https://www.basilica.ro] , la eveniment au fost prezenţi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, dl. Neculai Onţanu – primarul Sectorului 2 Capitală, preoţi consilieri eparhiali, dar şi angajaţi ai Centrului social Sfânta Ana, în cadrul căruia va funcţiona noul aşezământ social-filantropic.

Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a afirmat intentia de a mai fi deschise încă cinci cantine sociale, în Bucureşti, câte una pentru fiecare protopopiat şi sector. Totodata, conform Patriarhului, modelul va urma sa fie extins si in provincie.

“Aceasta permite o bună cooperare între protopopiat şi primăria sectorului, iar pe de altă parte o grijă deosebită faţă de cei foarte neajutoraţi şi săraci din fiecare protoierie şi sector al Capitalei. Până acum, Centrul eparhial avea o singură cantină pentru săracii din tot oraşul. Unii bătrâni săraci traversau întreg oraşul, ca să ajungă în sectorul 6, să ia o masă caldă sau să primească un pachet. Nu este corect ca, pentru un oraş atât de mare, să existe doar cantina centrului eparhial” – a explicat Preafericitul Parinte.

Parohia ”Icoanei” din București va ajuta financiar la buna funcționare a cantinei, care se afla amplasata in incinta Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Protopopiatul Sector 2 Capitală.