publicat în: Arhivă

Eveniment istoric: resfintirea Bisericii Sfantul Nicolae – Oltenita Nord (foto)

Ieri, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din oraşul Oltenița, pentru a marca un eveniment istoric: resfinţirea Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” – Oltenița Nord.

Programul liturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese – altarul de jertfă – apoi săvârşirea Sfintei Liturghii, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Florin Daniel Enaşcu și Nicuşor Silviu Dascălu, părintele protopop Marian Necula, preoți și diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre urcușul duhovnicesc care se deschide în fața noastră timp de șapte săptămâni, despre postul plăcut lui Dumnezeu la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos, despre bogăția de har pe care o primim în această perioadă binecuvântată a Sfântului și Marelui Post.

Preasfinția Sa a acordat rangul de sachelar preoților Cristian Anca și Gherghe Saroș, pentru implicarea jetfelnică în lucrările de restaurare și înfrumusețare ale bisericii parohiale.

După Sfânta Liturghie, s-a săvârșit Slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi, a înconjurat lăcaşul de cult și a sfințit lucrările exterioare, apoi a urmat sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

La acest moment duhovnicesc, toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.