Studiu: Mariajul gay ii afecteaza negativ pe copii, comparativ cu casatoria traditionala

Într-un moment in care mai multe state din America au legalizat deja căsătoria între persoane de același sex, un nou studiu aduce dovezi conform carora cele mai bune rezultate ale copiilor sunt inregistrate în cadrul unei familii constituite printr-o căsătorie heterosexuală – intre un barbat si o femeie.

Un document publicat de Donald Paul Simmons, un profesor de sociologie al Universitatii Catolice din America, arata rezultatele unui studiu efectuat pe un esantion de copii mai mare de 200.000, dintre care 512 aveau părinți de același sex.

Articolul “Probleme emotionale in randul copiilor cu parinti de acelasi sex: diferența prin definiție”, a fost publicat în februarie 2015, de Jurnalul Britanic al Educatiiei, Societatii si Stiintei Comportamentale.

Rezumatul constatărilor a ajuns la concluzia că problemele emoționale au o prevalenta de doua ori mai mare in cazul copiilor cu părinți de același sex, decat in cel al copiilor cu părinți de sex opus.

“Casatoria intre persoane de sex opus le asigura copiilor persistenta prezenței părinților lor biologici; căsătoria între persoane de același sex le asigură opusul”, observa articolul.

In introducerea studiului se aminteste ca, în ultimii ani, multe alte studii ajunsesera la concluzia că copiii ai căror părinți sunt de același sex nu ar fi dezavantajati, comparativ cu cei cu părinți de sex opus.

Articolul consemneaza si demonstreaza, deci, faptul ca exista diferente. Investigațiile noi au indicat rezultate negative in cazul copiilor cu familii constituite din persoane de același sex.

Un factor care are impact asupra copiilor cu parinti de acelasi sex, este rata mai mare a instabilitatii și de destramarii in cazul acestor familii, comparativ cu familiile intre persoane de sex opus.

“Cercetarile privind divorțul au sugerat că dizolvarea familiei și recuplarea pot afecta sănătatea emoțională a copilului, ca urmare a cresterii conflictului parental înainte de dizolvare”, observa articolul.

“Atracția față de același sex este asociata cu un risc crescut de tulburări mintale sau de stres psihologic”, adauga Simmons.

Lipsa de legături biologice in cazul copiilor cuplurilor de același sex și incidența crescută a adoptiei reprezinta un alt factor care poate cauza probleme copiilor. Cuplurile de același sex au de zece ori mai multe sanse de a adopta un copil, decât cuplurile de sex opus, conform studiului.

“Aproape toate studiile care au examinat problema au descoperit ca bunăstarea în rândul copiilor care locuiesc cu ambii părinți biologici este mai mare”, observa Simmons.

Deci, “nu este corect să se mai pretindă că niciun studiu nu a constatat ca copiii din familii de același sex sunt mai dezavantajati în raport cu cei din familiile constituite din parinti de sex opus”, comenteaza articolul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.