S-a incheiat cea de-a 2-a sesiune a Comisiei Inter-Ortodoxe pentru pregatirea Marelui Sinod Pan-Ortodox

Pe 20 februarie, s-a incheiat, la Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy, cea de-a doua sesiune a Comisiei Inter-Ortodoxe pentru pregătirea Sfântului și Marelui Sinod, care a început pe 15 februarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comisia a finalizat elaborarea unei parti mari din proiectul-document al Consiliului Pan-Ortodox, intitulat: “Contribuția Bisericii Ortodoxe la triumful păcii, dreptății, libertății, fraternitatii și iubirii între popoare și la eliminarea discriminării rasiale și a altora”.

S-a definitivat, de asemenea, procedura de continuare a lucrărilor la revizuirea documentului și de redactare a altor proiecte de decizii sinodale.

Comitetul Special Inter-Sinodal isi va continua activitatea, în martie-aprilie 2015.

Delegații celor 14 Biserici Ortodoxe locale au luat parte la lucrările comisiei, prezidate de Mitropolitul Ioan de Pergam (Patriarhia de Constantinopol).

Patriarhia Romana a fost reprezentata de Mitropolitul Targovistei, Nifon, care a fost insotit de protoiereul Viorel Ioniță.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.