publicat în: Arhivă

Patriarhia de Constantinopol este gata sa-i ajute pe ucrainenii ortodocsi sa se uneasca

Patriarhia de Constantinopol este gata să-i ajute pe ucrainenii ortodocsi sa se unească și ii așteaptă pe reprezentanții Bisericilor și pe Președintele Ucrainei să i se adreseze in legatura cu această problemă.

O declaratie in acest sens a fost facuta de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Canada (UOC), Mitropolitul Yuri (Kalishchuk), în timpul unei mese rotunde la Agenția Ukrinform.

“Patriarhul a subliniat că Biserica din Constantinopol nu uită niciodată că ea este Biserica mama a Ortodoxiei Ucrainene. Aceasta a fost repetat in nenumarate randuri. Patriarhia nu uita situația din Ucraina și ia in considerare soluția ideală de obținere a unei Ortodoxii unificate. preocuparea pentru unirea Ortodoxiei în Ucraina, este o poziție perfectă”, a spus el.

Mitropolitul Yuri a spus că, printre credincioșii ortodocși ucraineni, există diferite atitudini: cele pro-ucrainene și pro-moscovite. Dar, flexibilitatea Bisericii permite satisfacerea nevoile personale, pentru diferite puncte de vedere.

Primatul canadian a mai amintit ca Președintele Ucrainei și-a exprimat dorința ca Patriarhia de Constantinopol sa ajute în această privinta.