Tuesday 24 february 2015

Patriarhia de Constantinopol este gata sa-i ajute pe ucrainenii ortodocsi sa se uneasca

Patriarhia de Constantinopol este gata să-i ajute pe ucrainenii ortodocsi sa se unească și ii așteaptă pe reprezentanții Bisericilor și pe Președintele Ucrainei să i se adreseze in legatura cu această problemă.

O declaratie in acest sens a fost facuta de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Canada (UOC), Mitropolitul Yuri (Kalishchuk), în timpul unei mese rotunde la Agenția Ukrinform.

“Patriarhul a subliniat că Biserica din Constantinopol nu uită niciodată că ea este Biserica mama a Ortodoxiei Ucrainene. Aceasta a fost repetat in nenumarate randuri. Patriarhia nu uita situația din Ucraina și ia in considerare soluția ideală de obținere a unei Ortodoxii unificate. preocuparea pentru unirea Ortodoxiei în Ucraina, este o poziție perfectă”, a spus el.

Mitropolitul Yuri a spus că, printre credincioșii ortodocși ucraineni, există diferite atitudini: cele pro-ucrainene și pro-moscovite. Dar, flexibilitatea Bisericii permite satisfacerea nevoile personale, pentru diferite puncte de vedere.

Primatul canadian a mai amintit ca Președintele Ucrainei și-a exprimat dorința ca Patriarhia de Constantinopol sa ajute în această privinta.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile