Patriarhul Kirill: O noua ordine mondiala, dar bazata pe valorile crestine!

O ordine mondială echitabilă este imposibilă, daca ea nu se va baza pe valorile creștine, spune Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Patriarhul Kirill a facut apel la o noua ordine mondială bazată pe valorile creștine.

“Aceasta masinarie de razboi nu poate continua la nesfârșit, în detrimentul unor țări, națiuni și grupuri de persoane. Logica vieții, în această lume aflata într-un proces de globalizare, actualizează importanța mesajului creștin, pentru că nu există nimic altceva care sa poata fi folosit ca fundament in coexistența a miliarde de oameni, atât de diferiți în cultura lor și in multe alte privințe”, a spus Patriarhul, la o ceremonie anuală organizata de Fundația Internațională pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe, in aceste zile.

Persecuțiile împotriva creștinilor, conflictele etnice și religioase, secularismul agresiv și atacurile dure asupra altarelor religioase, propaganda relativismului moral și a societatii de consum au devenit din nou o realitate, la începutul secolului 21, a mai spus el.

“Extremismul de astăzi și terorismul, folosind, printre altele, retorica religioasă, de multe ori prospera pe baza intoleranței și a comportamentului provocator al lumii laice”, a spus Patriarhul.

In incheierea interventiei sale, Patriarhul a facut apel la mai marii lumii și la mass-media, “sa afirme pacea, să dezvolte cooperarea și dialogul, demonstrand grijă și atenție față de cei de alaturi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.