Mass-media si autoritatile ucrainene, acuzate de incitare la ura

Purtătorul sef de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei i-a acuzat, pe oficialii ucraineni și mass-media, de incitare la conflict fratricid, facand referire la Donbas.

“In indelungatele luni ale acestui teribil război, i-a auzit cineva pe conducători sau pe propagandiști rostind cel puțin un cuvânt în numele frățietatii, al milei sau umanitatii față de adversarii lor?”. Sau este adevărat că guvernul nostru, mass-media noastră, seama cu placere răutate, pentru a nu mai exista prea mulți creștini care sa poata sa faca auzita vocea Bisericii lui Hristos? – se intreaba Vasily Anisimov, intr-un articol publicat de Interfax.

El a amintit, de asemenea, ca Papa Francisc a numit ostilitățile din Donbas, o “violență fratricida cumplita”.

Ceea ce este surprinzător, este faptul că Bisericile Ortodoxă și Catolică sunt unanime în opinia lor, privind nenorocirea care a lovit Ucraina, “dar această poziție este cu totul diferita de propaganda oficială ucraineană”, a spus Anisimov.

“Mă întreb, ce măsuri va lua guvernul nostru, la adresa Papei, privind pozitia sa anti-guvernamentala evidenta? Va interzice difuzarea predicilor sale, va cenzura orice menționare a sa în filme sau in programele de televiziune? Sau il va interzice in țară, asa cum s-a intamplat cu Kobzon sau Okhlobystin? Sau, il va include pe lista celor cautati la nivel international?”, a incheiat el, conform Interfax.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.