INCREDIBIL: Bani cheltuiti pentru defaimarea BOR. Credinta copiilor si Biserica, atacate prin anti-reclama-

Bani cheltuiti pentru defaimarea Bisericii Ortodoxe Romane

Asociatia non-profit Lacasuri Ortodoxe, prin Agentia de stiri proprie, lanseaza un avertisment asupra unui nou atac indreptat impotriva Bisericii, in special a Bisericii Ortodoxe Romane si, mai mult, indreptat impotriva… credintei copiilor si tinerilor.

Se pare ca lupta mass-mediei pornita impotriva religiei in scoala si lupta cu Biserica nu se mai rezuma doar la unele articole scrise si “sponsorizate” din banii cititorilor… sau cine mai stie din ce bani. Mai nou, copiii credinciosi sunt agresati printr-un nou tip de mesaje: vizitatorii site-urilor care contin lectii de matematica (sau alte materii scolare), solutii, subiecte sau propuneri de probleme pentru pregatirea la examene, sunt surprinsi de mesaje anti-BOR care li se deschid in dreptul ochilor, atunci cand acceseaza astfel de pagini. Virulenta cu care ateismul lupta astazi cu credinta copiilor, pare astfel sa fi ajuns la o cota monstruoasa. Prin astfel de reclame, copiilor (si nu numai lor) li se inoculeaza in mod evident, inca de la varste fragede, faptul ca mersul la Biserica si credinta in Dumnezeu s-ar opune bunastarii societatii:

“BOR a primit 20 MILIARDE EURO de la stat in ultimii 20 ani

Avem 19.000 de biserici. 5 (cinci) biserici la 1 scoala”

Chiar daca nu va vine sa credeti, mesajul prezentat mai sus este unul dintre mesajele cu care, mai nou, copiii – elevi interesati de subiectele de examen – sunt intampinati, atunci cand acceseaza paginile de la care se asteapta sa aiba un sens educativ; iar aceasta este adresa spre care ei sunt trimisi sa vada ce ar insemna Biserica Ortodoxa Romana: https://campanii.gandul.info/godporatia/…

Bannerul, de culoare galben aprins – indicativ de atentionare maxima – trimite spre paginile special dedicate acestei defaimari, apartinand unei publicatii laice, care se pare ca a lansat o campanie anti-BOR, intitulata GODPORATIA, la o adresa speciala. Bannerul este, practic, o anti-reclama la adresa BOR, afisata pe site-uri web straine.

Prin urmare, suntem nevoiti sa constatam cu stupoare cum unii sunt in stare sa cheltuiasca bani grei pentru defaimarea credintei, a valorilor crestine si, in mod special, a Bisericii Ortodoxe Romane, in fata copiilor nostri, si nu numai. Reclamele de acest fel se pot intalni pe mai multe site-uri web cu subiecte atragatoare pentru public, de genul celor scolare, de turism (banner suprins spre exemplu, pe: https://www.matematica.com.ro/ro/Siruri-.-Limita-unui-sir-.-Siruri-convergente-.-Siruri-divergente–a1930.html, https://www.marseltravel.ro) etc. Bannerul defaimator este stocat la adresa unei firme de realizare de site-uri web si de “promovare pe internet”: https://www.entire.ro/criza_usl.jpg , de unde este preluat automat pe toate site-urile.

Asociatia Lacasuri Ortodoxe atrage atentia asupra faptului ca, astazi, practic copiii si tinerii ortodocsi – majoritari in societatea romaneasca – ajung sa fie agresati de o minoritate ateista si expusi, atat in ce priveste libertatea de constiinta cat si cea de credinta, la astfel de “campanii” manipulatoare si defaimatoare pe care le practica unii, la adresa Bisericii Ortodoxe Romane, a Ortodoxiei si a valorilor crestine in general. Asociatia Lacasuri Ortodoxe readuce in grija parintilor, responsabilitatea acestora de a veghea asupra propiilor copii si de a-i atentiona vizavi de raul pe care il produc astfel de mesaje, intalnite aleator pe chei de cautare legate de interesele lor de zi cu zi. De asemenea, aducem in atentia profesorilor (in special a celor de religie) faptul ca elevii trebuie sa fie avertizati, atunci cand sunt trimisi spre diferite pagini web care tin de pregatirea lor scolara, si mai ales, atunci cand este posibil, sa se evite recomandarea acelor pagini web care risca sa contina (fiindca reclamele se succed aleator, la o anumita rata de refresh) mesaje neconforme cu adevaratele valori umane: valorile crestine.

Pornind de la faptul ca reclama pe Internet, stim cu totii, implica sume destul de mari de bani – astfel incat putine firme isi mai permit astazi, intr-o perioada de criza, acest lux – este de-a dreptul socant faptul ca unii au ajuns sa cheltuiasca bani grei doar pentru defaimarea BOR, renuntand de bunavoie sa-si faca reclama propriilor lor firme… Mai intereseaza, astazi, pe cineva, cati bani se risipesc in aceasta tara, in prezent, pentru lupta dusa cu valorile crestine? Ar fi interesat de contabilizat si de comparat – asa, intr-o doara, tot aleator (!) – cu sumele de bani investite, spre exemplu in dotarea reala (si nu doar cu… chitante) a scolilor…

In galeria foto a articolului de fata, puteti vedea cateva dintre aceste… anti-reclame BOR, bannerul fiind surprins la refresh aleator sau mai putin aleator, la diferite adrese.

Un articol de: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.