publicat în: Arhivă

Sibiul in alb si negru. Pur si simplu: Fred Nuss! – o expozitie de fotografii unice

Sibiul în alb şi negru. Pur şi simplu: Fred Nuss!

Calendarul de expoziţii pe anul 2015 începe la Muzeul ASTRA cu o expoziţie de fotografii unice, făurite cu stil şi originalitate! ,,Sibiul în alb şi negru. Fred Nuss.” Din titlu ne dăm seama că avem de-a face cu Sibiul imortalizat în nonculori şi apoi transpus în artă de îndrăgitul fotograf sibian Fred Nuss. Fred Nuss este un adevărat profesionist care a fost constant alături de Muzeul ASTRA şi de sibieni în ultimii 50 de ani. Din expoziţie fac parte în jur de 100 de fotografii care reliefează Sibiul anilor `60-`70 , cu tot cu atmosfera specifică acelor vremuri.

De altfel, foarte multe elemente prezente în fotografiile respective nu mai pot fi admirate în prezent fiindcă … au dispărut! Cu alte cuvinte, expoziţia este una captivantă, dar şi plină de surprize în egală măsură.

,,Toate fotografiile din expoziţia <> au intrat în patrimoniul Muzeului ASTRA în anul 1998, acestea fiind donate. În primul rând, ele au o mare valoare artistică, dar sunt şi fotografii document. Ne dăm seama de acest lucru după ce observăm, spre exemplu, modificările din punct de vedere arhitectural pe care le-a suferit Sibiul de-a lungul timpului. Suntem bucuroşi că avem la Muzeul ASTRA o astfel de expoziţie de care publicul se va bucura în mod sigur.”a declarat Ciprian Ştefan, manager general C.N.M. ASTRA.

Vernisajul expoziţiei de fotografii va avea loc vineri, 27 februarie, ora 17, la Muzeul ASTRA (casa Hermes, Sala Studio), Piaţa Mică, nr. 11. Ilustratele în alb negru, marca Fred Nuss, vor fi expuse la Muzeul ASTRA până în 31 mai 2015.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media al evenimentului.

Biroul de presă C.N.M. ASTRA

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt