Muntele Athos si traditia ortodoxa a popoarelor din Georgia, Rusia, Serbia si Grecia

Dupa cum v-am informat in editiile noastre anterioare de stiri, anul trecut două noi organizații au fost lansate in cadrul Universitatii Ortodoxe Sfântul Tihon din Moscova (foto) – Sfantul Tihon Serbia si Sfantul Tihon Grecia – al căror scop este acela de a ajuta la dezvoltarea unui parteneriat între țările ortodoxe.

În acest cadru, zilele trecute, prin eforturile comune ale Departamentului de Relații Internaționale și ale Centrului pentru Educație și Cultură al Universitatii Sfântul Tihon, a fost organizat un eveniment dedicat în totalitate Muntelui Athos.

Muntele Athos, cunoscut ca “Sfântul Munte”, gazduieste 20 de mănăstiri ortodoxe stavropighii, sub jurisdicția directă a Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului.

Cu aceasta ocazie, la Universitatea Sfântul Tihon, s-au adunat rusi, georgieni, sarbi si greci, pentru a transmite publicului informatii despre istoria și tradițiile acestui loc sfânt.

O alta ocazie luata in discutie, a fost si canonizarea Sfântului Paisie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a avut loc pe 13 ianuarie 2015.

Publicul a fost încântat de corurile bisericești grecesti și georgiene, urmarind ulterior un film despre istoria Muntelui Athos si o prezentare de fotografii realizate de fotograful Valery Bliznyuk.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.