Thursday 26 february 2015

Consiliul de Securitate al ONU condamna actiunile ISIL (Statul Islamic)

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat răpirile efectuate de militanții ISIL (Statul Islamic), precum si de alte grupuri extremiste, printre care si al-Nusra, solicitând eliberarea tuturor ostaticilor.

“Membrii Consiliului de Securitate au cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor celor răpiți de ISIL, Frontul Al-Nusra și de alti indivizi, grupari sau entitati asociate cu Al-Qaida, și subliniaza faptul că cei responsabili de astfel de acte de ură trebuie să fie trași la răspundere”, a afirmat Consiliul, într-o declarație emisă ieri.

Potrivit ONU, mai mult de o sută de creștini asirieni au fost răpiți de ISIL, pe 23 februarie, în nord-estul Siriei. Extremiștii au distrus și profanat mai multe asezari creștine și alte sit-uri religioase (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Astfel de crime demonstreaza încă o dată brutalitatea gruparii ISIL, care se face vinovata si este responsabila de mii de crime și abuzuri împotriva persoanelor de toate religiile, etniile și naționalitățile, fără a tine cont de nicio valoare de bază a umanității”, au subliniat membrii Consiliului de Securitate, conform Sputnik.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile