Consiliul de Securitate al ONU le cere rebelilor Houthi sa-i elibereze pe oficialii guvernamentali

Consiliul de Securitate al ONU le-a solicitat rebelilor Houthi, care au rasturnat puterea in Yemen, sa-i elibereze pe oficialii guvernamentali aflati in arest la domiciliu sau arestati (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Membrii Consiliului de Securitate au salutat faptul că Președintele legitim al Yemenului, Abdo Rabbo Mansour Hadi, nu se mai afla în arest la domiciliu. Membrii Consiliului de Securitate au cerut ca membrii Houthis sa elibereze imediat, necondiționat și în condiții de siguranță pe Primul-Ministru Bahah, membrii Cabinetului și toate persoanele aflate încă în arest la domiciliu sau deținute în mod arbitrar”, afirma Consiliul de Securitate, într-o declarație emisă ieri, conform Sputnik.

Consiliul a subliniat că trebuie sa fie create toate condițiile necesare, pentru ca in Yemen sa poata avea loc o tranziție democratică de putere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.