Ciprul a semnat un contract militar cu Rusia

Cipru a semnat un acord cu Rusia, care să permită navelor sale marine sa acosteze regulat pe insula.

Acordul Rusiei cu membrul Uniunii Europene, Cipru, care găzduiește, de asemenea, bazele militare britanice, vine pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Vest, in privinta Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, in urma discuțiilor purtate cu Președintele cipriot, Nicos Anastasiades, că acordul face referire, în primul rând, la navele Marinei Ruse implicate în eforturile internaționale de combatere a terorismului și de anti-piraterie. El a adăugat că aceasta cooperare militară, dintre Rusia și Cipru, nu este îndreptata impotriva vreunei terte parti.

“Legăturile noastre de prietenie nu sunt îndreptate împotriva nimănui”, a spus Putin. “Nu cred că ar trebui să provoace ingrijorari nimanui”, a declarat acesta, citat de Neos Kosmos, care citeaza la randul sau AP.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.