Amnesty International: Sarbii din Kosovo sunt supusi atacurilor si discriminarii

Amnesty International, un ONG pentru drepturile omului, afirmă în raportul său anual privind situația drepturilor omului în Serbia, că sârbii sunt încă supusi unor atacuri și discriminari ale minoritatilor, în Kosovo, informeaza Tanjug.

“Violența în nordul Kosovo, atacurile inter-etnice și discriminarea minorităților a continuat”, afirma Amnesty, una dintre puținele organizații internaționale care încă mai priveste la provincia din sudul Serbiei, ca parte a Serbiei, în rapoartele sale. Organizatia a publicat aceasta concluzie, ieri.

Amnesty International a declarat că unii politicieni sârbi au fost împiedicați să intre in Kosovo, iar sârbii kosovari au fost supusi unor atacuri – inclusiv incendieri – pe proprietatile lor, in cimitire și clădirile religioase.

Conform organizatiei, aceste atacuri s-au intensificat, după ce o dronă care purta un simbol al Albaniei Mari a survolat un stadion, în timpul unui meci de fotbal între Serbia și Albania, în Belgrad, în luna octombrie a anului trecut (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.