Merkel: Securitatea in Europa trebuie construita cu Rusia

Securitatea în Europa trebuie să fie construita cu Rusia, a afirmat cancelarul german Angela Merkel.

Într-o conferință de presă comuna, a Cancelarului German și Primului-Ministru suedez, Stefan Löfven, ieri, Angela Merkel a declarat că securitatea în Europa trebuie să fie construita împreuna cu Rusia.

“Acesta este un mesaj foarte important pentru Rusia”, a adăugat ea, conform RIA Novosti. “Vrem să construim securitatea în Europa, cu Rusia, și nu împotriva ei. Aceasta este pozitia noastră”.

Merkel a declarat, insa, că, în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, Europa va trebui să-și apere propriile principii. Scopul final este pacea, conform declaratiei cancelarului german.

Ea a reamintit, de asemenea, că pacea în Europa a fost menținută, după cel de-Al Doilea Război Mondial, pentru ca țările au învățat să-si respecte frontierele.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.