Camera monumentala secreta, descoperita in Templul din Sidon

Zeci de muncitori s-au preocupat, luni, de acoperirea unui vechi sit arheologic din Sidon, pentru a proteja o descoperire nouă importantă, apartinand unei delegații a British Museum.

Arheologii au descoperit “o nouă cameră profund ascunsa”, citeaza o declarație lansata de către delegație.

Camera monumentala, nou descoperita, este considerata a fi o extensie a Templului subteran din Sidon, care datează din epoca bronzului.

Aceasta descoperire a venit, conform Daily Mail, intr-un moment in care lucratorii pregăteau fundatia unui nou muzeu național, care va fi infiintat lângă situl arheologic. Constructia muzeului a dus la săpături urgente pe sit, incepand de luna trecută.

Cu zece ani în urmă, delegația a descoperit o incapere subterana a “Sfintei Sfintelor”, datând din anul 1300 înainte de Hristos, unde fostii locuitori aduceau jertfele lor lui Dumnezeu.

Camera recent descoperita este adiacentă acesteia și este considerata a fi o extensie a Templului. Se crede că ea era utilizata de către membrii de înalt rang din comunitate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.