Papa Francisc raneste sentimentele poporului mexican

Ieri, Rev. Federico Lombardi, director al Biroului de Presă al Vaticanului, a făcut o declarație, prin care a intentionat sa clarifice subiectul la care facea referire Papa Francisc, într-un e-mail informal și privat.

Secretarul de stat al Vaticanului, a spus el, a trimis o notă Ambasadorului Mexican la Vatican, explicând că Papa Francisc nu a avut intenția sa răneasca sentimentele poporului mexican, “pe care îl iubește foarte mult”, sau sa ignore “angajamentul mexican în combaterea traficului de droguri”.

Lombardi a menționat că expresia “a evita mexicanizarea”, a fost folosita de către Papa Francisc, într-un “e-mail strict privat și informal”, ca răspuns adresat unui prieten argentinian foarte angajat in lupta împotriva drogurilor, și care a folosit această expresie.

“Nota arată, în mod clar, că Papa nu a intenționat nimic altceva, decât să comenteze cu privire la gravitatea fenomenului traficului de droguri, care afectează Mexicul și alte țări din America Latină”, ​​a spus Rev. Lombardi, citat de Radio Vatican.

Tocmai din cauza gravității situației, a continuat el, abordarea problemei traficului de droguri “este o prioritate a Guvernului; pentru a contracara violența și pentru a restabili pacea și liniștea familiilor mexicane, prin abordarea cauzelor care stau la baza acestui flagel”.

Părintele Lombardi a spus că traficul de droguri este “un fenomen, ca și altele, în America Latină”, ​​asupra caruia Papa Francisc a atras atenția, chiar și în întâlnirea cu episcopii, subliniind nevoia de cooperare și de consultare la toate nivelurile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.