Friday 27 february 2015

Suferinta familiilor aflate la necaz, speculata financiar de firme de pompe funebre. Biserica vine in ajutor

Asociaţia Funerară Română aduce acuzaţii nefondate şi nedrepte

Referitor la acuzaţia nefondată de concurenţă neloială făcută de Biserica Ortodoxă Română, anunţată de Asociaţia Funerară Română pe agenda adunării publice, organizată în Bucureşti în ziua de vineri, 27 februarie 2015, precizăm:

Acuzaţia de concurenţă neloială a Bisericii este nedreaptă, deoarece societatea comercială “Chivotul Mare SRL”, a Arhiepiscopiei Bucureştilor, a fost înfiinţată potrivit legislaţiei româneşti în vigoare şi este plătitoare de taxe şi impozite, asemenea tuturor societăţilor comerciale de pompe funebre.

Arhiepiscopia Bucureştilor a înfiinţat această societate comercială, în primul rând, pentru ajutorarea familiilor îndoliate, prin oferirea de servicii funerare la cele mai mici preţuri, iar nu cu scopul profitului financiar. Hotărârea de înfiinţare a acesteia a fost fundamentată pe considerente de ordin social, după ce s-a constatat că, în numeroase cazuri, suferinţa familiilor aflate la necaz era speculată financiar de către firme de pompe funebre, care în multe localităţi practică preţuri discreţionare şi chiar de monopol, inclusiv pentru familiile sărace.

Întrucât au constatat că societatea de servicii funerare a Arhiepiscopiei Bucureştilor are preţuri mici şi tratează cu atenţie şi înţelegere pe cei aflaţi la necaz, tot mai multe familii de credincioşi ortodocşi apelează la aceasta. Acesta este de fapt substratul real al încercărilor din partea firmelor de pompe funebre din oraşele Sinaia şi Buşteni de intimidare, discreditare şi blocare a activităţii societăţii “Chivotul Mare SRL”, de la sfârşitul lunii ianuarie 2015, cu complicitatea autorităţilor publice locale. Probabil că aşa se explică introducerea acestei acuzaţii injuste din punct de vedere legal şi moral la adresa Bisericii pe agenda adunării publice organizată de Asociaţia Funerară Română.

Ca atare, recomandăm Asociaţiei Funerare Române să nu urmărească doar obţinerea unui profit cât mai mare, din specularea suferinţei semenilor noştri fără nicio urmă de înţelegere şi compasiune faţă de familiile îndoliate.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureştilor

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.