STIRI Egipt | Descoperirea mormantului unei regine care a asistat la ridicarea primelor Piramide

O echipă de arheologi cehi a descoperit mormântul unei regine anterior necunoscute, care a trăit în perioada ridicarii Piramidelor, conform unei informatii France Presse.

Mormântul dezgropat a fost găsit la sud de Cairo, în necropola Abusir a Vechiului Regat. Complexul include o serie de piramide construite pentru faraonii Dinastiei a V-a, conform Ceske Noviny, citat de Sputnik.

Locul de amplasare a mormantului si inscriptiile de pe peretii mormantului i-au ajutat pe descoperitori, Miroslav Barta sugerand că regina a fost soția faraonului Neferefre.

Ministrul Antichităților, Mamdouh el-Damaty, a identificat-o ca fiind Khentakawess a III-a, într-o succesiune de alte două dame cu același nume.

“Aceasta descoperire ne va ajuta la clarificarea anumitor aspecte necunoscute ale Dinastiei a V-a, care, împreună cu Dinastia a IV-a, a asistat la constructia primelor Piramide”, a comentat acesta, citat de AFP.

Faraonul și soția sa au trait in urma cu aproximativ 4.500 de ani, conform CeskeNoviny. Arheologii au găsit, de asemenea, 30 de unelte, conform Express Tribune, citat de Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.