STIRI | 13 crestini egipteni rapiti in Libia

Treisprezece egipteni au fost răpiți în orașul libian Sirte, adăugându-se astfel celorlalti șapte crestini dispăruti tot săptămâna trecută în tara nord-africana sfâșiata de război, conform agenției de știri de stat a Egiptului, care a facut o declaratie in acest sens, in urma cu o zi.

Libia este împărțită între milițiile loiale unui guvern recunoscut pe plan internațional, care susține Egiptul, și cele aliate unui guvern rival cu sediul în Tripoli, care include grupări si politicieni islamisti.

Cele 13 persoane răpite, raportate sâmbătă, erau creștini copți, iar ministrul de externe al Egiptului, Sameh Shoukry, s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt ai Bisericii, tot sâmbătă, intr-un efort de a rezolva criza, a declarat agenția de știri de stat MENA.

Va reamintim ca sapte creștini egipteni au fost găsiti împușcati, executati pe o plaja din estul Libiei, in luna februarie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Rapoartele locale au aratat ca un medic copt și soția sa au fost uciși în casa lor, la începutul lunii decembrie 2014, corpul neinsufletit al fiicei acestora fiind si el descoperit ulterior.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.