STIRI | ISIS planuieste sa distruga zidurile istorice din Ninive

Potrivit publicatiei asiriene Ankawa, ISIS are in plan distrugerea zidurilor din Ninive, capitala Imperiului Asirian și unul dintre cele mai importante sit-uri arheologice ale Irakului. Ninive s-a prabusit în anul 612 înainte de Hristos, când Imperiul Asirian a fost răsturnat.

Locuitorii din zona Bab Nergal a Mosulului au declarat ca ISIS i-a informat că va dinamita zidurile din Ninive.

În ultima lună, ISIS a confiscat conținutul Muzeului Cultural din Mosul și a distrus monumentele asiriene din oraș, susținand ca “denatureaza Islamul”.

Asirienii sunt singurii oameni indigeni ai Irakului, inca din 4750 înainte de Hristos. În 2003, înainte de invazia americana, existau 1,5 milioane de asirieni, în Irak. Astăzi, mai există aproximativ 500.000. Genocidul săvârșit de către sunniți, șiiți și kurzi a dus la exilarea a sute de mii de asirieni în Siria, Iordania, Turcia și Liban.

In data de 7 august 2014, ISIS a ocupat Câmpia Ninive, ultimul bastion al asirienilor din Irak, obligând aproape 200.000 de asirieni să își părăsească locuințele și satele lor, acum trăind ca refugiați in zonele Dohuk și Arbel (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.