STIRI | Slujba de binecuvantare a rodiilor, in Biserica Armeana

O slujbă de binecuvântare a rodiilor a fost oficiata de catre Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos al tuturor armenilor, in Tronul din Etchmiadzin, in ajun de Anul Nou 2015.

Slujba binecuvantarii rodiilor a fost oficiata, de asemenea, in toate parohiile Bisericii Ortodoxe Armene.

În tradiția armeană, rodia este văzuta drept un simbol național, care reflectă sensul vieții, al prosperitatii și abundenței. În simbolismul creștin, rodia este cunoscuta ca fiind un simbol al sângelui vărsat de Iisus Hristos, amintind de Invierea Sa glorioasă și de diversitatea Harului Său.

Părinții Bisericii Armene au comparat rodia cu “Una singura Biserica Ortodoxa” a lui Hristos. Din acest motiv, rodia a fost utilizata pe scară largă în arhitectura bisericească armeană și in arta in miniatură.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.