STIRI | Boboteaza a atras multime de oameni in pelerinaj la malul Dunarii, alaturi de Episcopul lor (foto)

Ieri, la praznicul Botezului Domnului Iisus Hristos, sau Boboteaza, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, s-a aflat la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, din Călăraşi.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de sfinţirea a Apei, urmată de o procesiune în care Întâistătătorul Eparhiei, soborul de preoţi, mulţimea de credincioşi şi autorităţile locale şi centrale s-au deplasat pe malul Dunării, în Parcul Central al Municipiului Călăraşi.

Preasfinţitul Parinte Vincentiu a aruncat în apă Sfanta Cruce, care a fost adusă la mal de cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat să o recupereze, acesta primind binecuvântarea arhiereasca.

Preasfinția Sa a vizitat, ulterior, si obștea Mănăstirii Libertatea din județul Călărași.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.