Charlie Hebdo | Francez suspectat de terorism, arestat la granita bulgaro-turca

Un cetățean francez a fost reținut, ieri, la punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo, in urma suspiciunii de terorism, potrivit biroului de presă al autorității de urmărire penală din Bulgaria.

Fritz Jolie Joaquin, in varsta de 29 de ani, cetățean francez, a avut două mandate europene de arestare emise împotriva sa, dintre care unul pentru participarea la o organizație criminală cu scop terorist și altul pentru răpirea fiului sau in varsta de 3 ani, și scoatere din tara.

Soția lui Joaquin a declarat poliției că barbatul a încercat sa-si duca băiatul în vârstă de 3 ani in Siria si sa-l includa într-o comunitate jihadista, potrivit rapoartelor Reuters și AFP, citate de publicatia bulgareasca Novinite.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate de mass-media din Bulgaria, dupa cum informeaza Novinite, barbatul ar fi avut legaturi cu unul dintre fratii Kouachi, care au efectuat atacul terorist împotriva revistei satirice frantuzesti Charlie Hebdo.

Potrivit unei declarații a unei instanțe din Haskovo, francezul a cerut să fie extrădat în Franța.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.