STIRI Kosovo | Albanezii i-au batut cu pietre si nu i-au lasat sa intre in biserica

Sărbătorile de Crăciun au fost umbrite, pentru sârbii din Kosovo și Metohija, de un nou incident. Mai multi albanezi kosovari au aruncat cu pietre în autobuzul plin cu pelerini sârbi care călătoreau spre orașul Dakovica, situat in Metohija.

Autobuzul, care avea in el 40 de persoane, se deplasa spre Biserica Adormirii Maicii Domnului, în Ajunul Crăciunului.

Sârbii, care au părăsit orașul după 1999, intentionau sa-si viziteze fostele lor case și mănăstirea infiinta pe langa biserica locală. Acesta era modul in care ei se hotarasera sa serbeze Ajunul Crăciunului.

La fel ca anul trecut, insa, autobuzul a fost atacat cu pietre. Parbrizul autobuzului a fost spart, iar șoferul a fost ușor rănit la față.

Atacul a avut loc în ciuda escortarii de catre poliție și a aprobării prealabile a convoiului.

Pelerinii nu au putut merge la biserică și au fost forțați să se intoarca. Incidente similare au mai avut loc si in trecut. Maicile care vietuiesc in aceasta manastire, se numară printre ultimii locuitorii sârbi din Dakovica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.