STIRI | Spania porneste si ea lupta cu terorismul jihadist

Guvernul spaniol va stabili, în următoarele săptămâni, un plan de combatere a terorismului jihadist și a prozelitismului on-line, a declarat, ieri, ministrul de interne Jorge Fernandez-Diaz.

În declarațiile de presă, facute in timpul prezentării unui nou tip de carte de identitate electronica, Fernandez-Diez – citat de agenția de știri EFE – a declarat că scopul acestei actiuni este acela de a “formula un raspuns la actiunile jihadiste, care utilizează Internetul pentru a incita la ură și crime” și în sensul “prozelitismului, recrutarii, îndoctrinarii, finanțarii și logisticii in randul organizațiilor teroriste jihadiste”.

Acest plan, a spus ministrul, a fost punctul central al reuniunii miniștrilor de interne ai UE, de duminică, din Paris (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Conform agentiei Ansa, el a adăugat că Spania va pregati, in curand, un plan “axat în principal pe Internet, precum și pe locurile in care pot avea loc îndoctrinarea și prozelitismul, cum ar fi lacasurile de cult și închisorile”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.