Pr. Dr. Albert Rauch va fi inmormantat miercuri, 21 ianuarie

Potrivit informatiilor oferite de corespondentii Lacasuri Ortodoxe aflati in Germania, inmormantarea Pr. Dr. Albert Rauch va avea loc miercuri, 21 ianuarie 2015, in Etterzhausen.

Slujba va avea loc, la orele 13:00, în Catedrala din Regensburg, fiind condusa de Cardinalul Friedrich Wetter. Înmormântarea este programată pentru ora 15:30.

Având în vedere faptul ca cimitirul din Etterzhausener dispune de spatii restranse, au fost luate masuri speciale, dat fiind numarul mare al persoanelor indoliate. La dispozitia credinciosilor, au fost puse mai multe autocare pentru Etterzhausen si Catedrala din Regensburg.

Va reamintim ca Părintele Dr. Albert Rauch s-a nascut in anul 1933, fiind întemeietorul şi directorul „Institutului pentru Bisericile Orientale“ din Regensburg, incepand din anul 1968. Acesta a decedat zilele trecute, in incinta Bisericii Sfantul Mihail, din Eterzhausen, la altarul căreia a slujit (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Despre Părintele Albert Rauch, intr-un articol omagial, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord amintea: “A fost o personalitate excepţională, atât prin pregătirea lui teologică, cât şi prin viaţa sa personală, de mare modestie şi echilibru duhovnicesc.

Părintele Albert a avut o dragoste aparte pentru România şi Biserica Ortodoxă Română. A făcut nenumărate vizite în România şi a avut contacte personale cu Patriarhii Justinian, Iustin, Teoctist şi cu actualul Patriarh Daniel (care, ca doctorand în Germania, a petrecut un timp şi la Regenburg), ca şi cu mulţi alţi ierarhi români, cu facultăţile de teologie, cu stareţi şi stareţe de mânăstiri.

In ultimii ani, de fiecare data cand a poposit in Romania, Parintele Albert Rauch a vizitat Biserica Podeanu, din Bucuresti, acolo unde ii placea sa se roage alaturi de credinciosii parohiei, alaturi de parintii slujitori, la invitatia parohului acestei biserici, Pr. Stavrofor Ailioaei Vasile, cu care il lega o mai veche prietenie.

Parintele Alerbt Rauch vorba curent, pe langa limba materna, engleza, franceza, italiana, spaniola, rusa, greaca, româna şi sârba.

Timp de 7 ani, Pr. Rauch i-a gazduit pe Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim împreună cu doi slujitori ai sai, la Regensburg, in cadrul Institutului sau, incepand din 1993, anul infiintarii Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. “Un ajutor de nepreţuit în perioada de început şi cea mai grea a Mitropoliei care nu avea nici o bază materială” – isi amintesc reprezentantii Mitropoliei.

“Părintele a avut un suflet mare, respectuos faţă de identitatea fiecăruia şi înţelegător faţă de neputinţa omenească a semenilor săi, mai cu seamă a celor din Institut, care veneau din lumi diferite, cu comportamente diferite. A trăit ca un ascet, simplu în îmbrăcăminte şi în hrana de toate zilele şi a fost foarte milostiv”.

In galeria foto a articolului de fata, puteti vedea mai multe fotografii, provenite dintr-un album alcatuit cu ocazia intalnirilor avute cu vrednicul de pomenire IPS Gherasim, fost Arhiepiscop al Ramnicului.

Dumnezeu sa il ierte!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.