STIRI | Ce a insemnat anul 2014 pentru Complexul National Muzeal ASTRA (foto)

C.N.M. ASTRA în 2014

2014 a fost un an plin cu evenimente organizate de Complexul Naţional Muzeal ASTRA cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu. Toate proiectele au fost îndeplinite, iar pentru asta au lucrat îndeaproape peste 150 de profesionişti, angajaţi ai Muzeului ASTRA.

În 2014, C.N.M. ASTRA a organizat prin departamentele sale 17 expoziţii permanente, temporare şi itinerante. În acelaşi cadru au fost puse în scenă nu mai puţin de 6 conferinţe, simpozioane, sesiuni de comunicare şi workshopuri culturale. Deasemenea, Muzeul ASTRA a fost prezent şi premiat la evenimente internaţionale de marcă. Este vorba despre Conferinţa Internaţională ,,Meşteşuguri tradiţionale – trecut, prezent, viitor”, Gabrovo, Bulgaria şi Simpozionul internaţional de ceramică, ediţia a 47-a, Germania.

Totodată, în cadrul programului C.N.M. ASTRA ,,Tezaure umane vii” au fost organizate 8 evenimente interactive – festivaluri, târguri tradiţionale, şcoli de vară, etc. . La Târgul de ţară din Muzeul în aer liber, vizitatorii au aflat printre altele cum pregăteau strămoşii noştri bucatele tradiţionale după reţete vechi de sute de ani. Ambianţa a fost întreţinută la fiecare sfârşit de săptămână prin joc şi voie bună de către ansambluri populare româneşti cunoscute publicului.

În 2014 Muzeul ASTRA și-a asumat, pe lângă misiunea de salvator și conservator al patrimoniului cultural material din spațiul românesc, și pe aceea de perpetuare a trăirilor românești esențiale. Mărturie în acest sens stau acţiunile intreprinse în segmentul de educaţie muzeală ( ateliere practice şi interactive, inaugurarea unei şcoli din Munţii Apuseni, etc. ), acţiuni la care au aprticipat peste 2000 de elevi.

Este important de amintit aici şi faptul că ASTRA Film Festival, eveniment organizat de ASTRA Film, departament al C.N.M.ASTRA, a strâns peste 60.000 de spectatori la ediţia organizată în 2014.

364.848 de oameni au contribuit în calitate de vizitatori, spectatori sau participanţi la iniţiativele semnate de Muzeul ASTRA pe tot parcursul anului 2014.

În 2015 vom promova iniţiative 100% constructive, iar rolul principal va fi jucat aici de originalitate, linişte, frumos, valori, tradiţii şi istorie. Muzeul ASTRA va rămâne un loc ideal, unde toate aceste elemente fundamentale se îmbină armonios. Tot aici cultura va sta mereu la loc de cinste!

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Complexului National Muzeal ASTRA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.