STIRI | Americanii nu au incredere in colectarea on-line a datelor personale

Marea majoritate a consumatorilor din SUA nu are incredere in modul în care informațiile cu caracter personal sunt colectate electronic și utilizate de către diverse companii, potrivit unui sondaj Pew Research, lansat ieri.

Astfel, 91% dintre adulti considera ca un consumator nu poate controla modul în care informațiile sale personale sunt colectate și utilizate de către companii, arata raportul.

Sondajul Pew i-a mai chestionat pe americani, totodata, despre siguranta datelor si mesajelor pe care acestia le dau pe site-urile de social media și telefoane mobile, prin trimiterea de e-mailuri și prin chat on-line.

Peste 50% dintre cei intervievati au declarat ca social-media este modul cel mai puțin sigur de a transmite informații private catre alte persoane.

Americanii sustin, insa, că ar avea cea mai mare incredere in telefonia fixa, 51% dintre ei spunand ca li se pare “oarecum sigura”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.