STIRI | Clonarea mamutului descoperit in Siberia naste probleme mari de etica

Cele mai magnifice creaturi blanoase care umblau odata prin întinderile Siberiei ar putea umbla in curand, din nou, datorită cercetatorilor coreeni și americani, care încearcă sa cloneze mamutul lanos (asemanator unui elefant mare, lanos), potrivit unui nou raport al CBC News, citat de Sputnik.

Cu toate acestea, unii experți avertizează că acțiunea ar putea crea un precedent. Dr. Tori Herridge, un cercetator care a luat parte la o autopsie recentă a unui mamut bine conservat, poreclit “Buttercup”, a avertizat pentru The Guardian, ca acesta ar fi un pas înapoi, deoarece procesul pune în pericol inutil elefanții, care s-ar putea confrunta cu riscuri mari, in urma maternitatii surogat. Mamutul clonat ar urma sa se dezvolte in uterul-surogat al unui elefant.

Cu toate acestea, lumea este toata numai urechi, privind noile progrese în clonarea mamutului lanos, aceasta actiune fiind fără precedent în domeniul tehnologiei clonarii.

Dr. Tori Herridge subliniază ca, în opinia sa, clonarea cu succes a unui mamut lânos ar aduce sume mari de bani cercetătorului care va reusi asta. Din acest motiv, problemele elefanților, de care este nevoie pentru clonarea cu succes a mamutilor, ar putea fi ignorate.

Deși ideea reintoarcerii mamutilor este suficienta pentru a-i face pe unii oameni preocupati de etica sa fiarba de furie, procesul totusi este in curs de desfășurare, de ceva timp.

Un program de televiziune intitulat “Cum să clonezi un mamut lânos”, prezentat de Smithsonian Channel la sfarsitul anului trecut, a descris procesul întreprins în studierea unui mamut bine conservat recuperat în Siberia, care ar putea face posibila clonarea mamutilor, daca va fi gasita o celulă cu ADN-ul intact, dupa cum planuiesc cercetatorii coreeni. Cercetatorii americani studiază, în schimb, genomul elefant, pentru a fi produs ceva care sa semene cu un genom mamut, conform CBC News, citat de Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.