STIRI Cipru | Presedintele se va intalni cu Angela Merkel

Președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades (foto), a avut o convorbire telefonică cu Cancelarul german Angela Merkel, informându-l despre cele mai recente evoluții în problema Ciprului.

“Doamna de fier” a Uniunii Europene a reiterat poziția țării sale, privind drepturile suverane asupra insulei. Conform Greek Reporter, cei doi lideri au convenit să se întâlnească în paralel cu Consiliul European informal, care va avea loc la Bruxelles, pe 15 februarie, unde vor organiza o discuție aprofundată privind problemele naționale ale Ciprului.

Președintele cipriot a informat-o pe Doamna Merkel despre ultimele evoluții în problema Ciprului și acțiunile ilegale ale Turciei în zona economică exclusivă a Republicii Cipru.

Anterior, tot ieri, Anastasiades a clarificat faptul că el nu are intenția de a reveni la masa negocierilor cu partea turcă-cipriotă, sub amenințare sau șantaj, în acelasi timp exprimandu-si regretul că Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite a adoptat “logica șantajului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.