STIRI | Patriarhul Rusiei crede ca prabusirea rublei poate fi un lucru bun

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a spus că moneda națională ruseasca, chiar daca a slabit, ii poate conferi Rusiei o șansă de consolidare economică.

Căderea rublei și alte probleme economice nu vor influența bunăstarea majorității rușilor și ar putea fi utilizate pentru a consolida economia țării, a declarat Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, miercuri, într-un interviu cu Dmitri Kiselev, directorul general al Agentiei Informationale Internationale Rossiya Segodnya.

“Sunt profund convins că fluctuațiile cursului de schimb nu pot influența dramatic bunăstarea cetățenilor noștri”, a spus șeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

“Toată această poveste cu rata de schimb curentă ne oferă, ca țară, o șansă unică de a face o schimbare în bine”, a adugat Kirill, spunand că Rusia nu s-ar fi gândit la diversificarea economiei sale, daca prețul petrolului nu scadea.

Economia rusă se confruntă, în prezent, cu o depreciere a monedei naționale, pe fondul scăderii accentuate a prețurilor la petrol și al rundelor de sancțiuni economice occidentale impuse Moscovei, pentru presupusul sau rol în conflictul ucrainean.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.