publicat în: Arhivă

STIRI Ucraina | Putin avertizeaza ca Kievul incalca grav intelegerile din Minsk

Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat Președintelui ucrainean Petro Poroșenko, spunând că evenimentele recente din sud-estul Ucrainei pun în pericol procesul de pace bazat pe memorandumul din 19 septembrie 2014, din Minsk.

Escaladarea recenta a conflictului din sud-estul Ucrainei, pune în pericol procesul de pace și nu respecta acordurile din Minsk, a subliniat Președintele rus Vladimir Putin, intr-un mesaj adresat Președintelui ucrainean Petro Poroșenko.

“Evenimentele recente si atacurile repornite asupra Regiunilor Donețk și Luhansk, din sud-estul Ucrainei, provoaca îngrijorari grave și, din toate punctele de vedere, pun în pericol procesul de pace bazat pe memorandumul din 19 septembrie 2014 din Minsk”, subliniaza mesajul lui Putin, amintit de canalul rusesc Unu, citat de Sputnik.

În mesajul său catre Poroșenko, primit de Președintele ucrainean pe 16 ianuarie, Putin a propus, de asemenea, un plan de retragere a armamentului greu din estul Ucrainei, dar propunerea a fost respinsa de Kiev.